قبل از نقل و انتقال به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنید

ممکن است فردی قصد فروش خودروی سرقتی داشته باشد و ارکان اصلی (شاسی، موتور و… ) آن را با یک خودروی تصادفی و اوراقی تعویض کرده باشد و با سند نمره کردن آن، خودرو را بفروشد. باتوجه به اینکه این قبیل مشکلات صرفاً در مراکز تعویض پلاک قابل کشف است، درصورت مراجعه فرد پیش از هرگونه تبادل وجه فاقد اصالت بودن خودرو کشف می‌شود اما در غیر این صورت فرد خریدار ضرر می‌کند زیرا امکان دارد فروشنده حتی با هویت جعلی اقدام به فروش خودرو کرده باشد.

همچنبن ممکن است خودروی فروخته شده خلافی زیادی داشته باشد و هنگام فروش گواهی عدم خلافی جعلی داده باشد و یا امکان دارد دستور توقیف خودروی خریداری شده توسط مراجع قضایی در سامانه شماره گذاریثبت شده باشد (مانند اختلافات و شکایات مالی، تخلفات امنیتی که وقتی شکایتی صورت می‌گیرد، دستگاه قضایی دستور توقیف اموال صادر می‌کند) و زمانی که خریدار برای تعویض پلاک مراجعه می‌کند، پلیس به خریدار خدمات نمی‌دهد و خودرو را توقیف می‌کند.

از کارشناس معتمد خود استفاده کنید

سال‌هاست که مافیای خرید و فروش خودروهای تصادفی و چپی در بازار خودروهای دست دوم کشور فعال است. این افراد خودروهای چپی و تصادفی شدید را با قیمت‌های پایینی از مالکان آنها خریداری کرده و با تعمیر سطحی و غیر اصولی، به اسم خودروی بی رنگ و بدون تصادف به خریداران می‌فروشند.

هنگام ارایه خودرو به شما، فروشنده از یک صافکار میخواهد که در مورد وضع ماشین اظهار نظر کند، اما بعدا خریدار متوجه می‌شود که ماشین چپ کرده است و حتی در یک مورد واقعی خورده شیشه در داشبورد یافته است. بعد از فروش نیز، فروشنده واسط دیگر موبایلش در دسترس نیست و فروشنده اولیه نیز مسئولیتی نخواهد داشت.

با ادعای واهی زیر بار پرداخت خسارت نروید

در این روش کلاهبرداری که خارج از نمایشگاه‌های اتومبیل و عمدتا در بازار خودروی کیانمهر(معروف به شیطان‌بازار) رخ می‌دهد افرادی به عنوان خریدار با مراجعه به فروشنده ادعا می‌کنند که خودروی عرضه شده را با همان شرایط و قیمت خریدار هستند و معامله از نظر آن‌ها تمام شدهه است.

سپس خودرو با همراهی خریدار و فروشنده به یکی از پارکینگ‌ها منتقل ‌شده و قبض پارکینگ را به دو قسمت تقسیم می‌کنند تا هنگام تعویض پلاک دستشان باشد؛ اما کلاهبرداری زمانی شروع می‌شود که خریدار با طرح بهانه‌های مختلف از قبیل بی‌رنگ بودن خودرو، خواستار فسخ معامله و مطالبه خسارت می‌شوند و فروشنده بی‌اطلاع را در دام خود گرفتار می‌کنند.

کلاهبرداری با دام خودروهای قسطی (لیزینگ)

من خانه‌ام را فروختم و سرمایه‌ام را تا ۵۰۰ میلیون تومان افزایش دادم چرا که این شرکت مرا قانع کرد این به نفع تو است. امروز اگر من همان پول را تحویل بگیرم ۷۰ درصد از دستم رفته است.

بخشی از صحبت‌های یکی از مالباختگان شرکت خودروی پرشین پارس

خانواده‌هایی که برای خرید یک خودرو به این شرکت مراجعه کرده بودند هرگز فکر نمی‌کردند روزی در قامت یک مالباخته پله‌های دادگاه را پایین و بالا کنند. پرشین پارس خودرو؛ رها صنعت درخشان؛ نگین خودرو آفتاب و… از جمله شرکت‌های فروش اقساطی خودرو هستند که در مدت اخیر کلاهبردار از آب درآمده و مشتریان‌شان از آن‌ها شکایت کرده‌اند.

اغلب این شرکت‌های غیرمجاز با شرایطی وسوسه‌انگیز مشتریان را جذب خود می‌کنند؛ مثلاً شرکتی بود که ۵۰ درصد هزینه خودرو را همان ابتدا می‌گرفت و مابقی آن را با سود ۱۲ درصد به اقساط ۳۶ ماهه تبدیل کرده بود. بدیهی است که این قبیل تعرفه‌های پرداخت کمی غیرمعقول است با این وجود باز هم افراد زیادی هستند که به این شرکت‌ها بدون تحقیق اعتماد می‌کنند. بد نیست بدانید که بسیاری از این شرکت‌های غیرمجاز نه‌تنها ورشکست نمی‌شوند بلکه اصلاً هیچ‌گونه قراردادی با هیچ‌کدام از خودروسازان داخلی و خارجی ندارند و صرفاً به این بهانه پول مردم را می‌گیرند و با آن کاسبی می‌کنند و بعد از ۳ تا ۶ ماه هم اصل پول را برمی‌گردانند. عده‌ای دیگر از این کلاهبرداران هم هستند که از همان ابتدا خیال بازگرداندن پول را هم به ذهن‌شان راه نمی‌دهند.

براساس قانون پولی و بانکی، شرکت‌های لیزینگ باید مجوز اصلی خود را از بانک مرکزی بگیرند و صرف داشتن هر مجوز از هر جای دیگر در غیاب مجوز بانک مرکزی ضامن فعالیت سالم آن‌ها نیست. پس اگر می‌خواهید بدانید یک شرکت لیزینگ -حال خودرو باشد یا هرگونه دیگری از لیزینگ ـ مجوز دارد یا خیر، می‌توانید به سایت بانک مرکزی به نشانی www.cbi.ir مراجعه کنید. در این سایت گزینه نظارت بانکی را انتخاب کرده و از طریق گزینه‌های زیر بخش، به فهرست عناصر مجاز سیستم بانکی می‌رسید که شرکت‌های لیزینگ نیز در زیرمجموعه آن قرار می‌گیرد. با کلیک کردن روی فهرست شرکت‌های لیزینگ مجاز نام لیزینگ مورد نظر خود را در آن فهرست جست‌وجو کنید و اگر این نام وجودداشت و ضمناً وضع مجوز آن در حالت «فعال» قرار داشت، می‌توانید به آن شرکت اعتماد کنید.

Tags:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *