روش کلاهبرداری
کلاهبرداری اینترنتی به سرعت در ایران در حال رشد است. در این روش افراد فریب خورده یک لینک ناشناس را که در یک شبکه اجتماعی یا سایت متفرقه مشاهده نموده اند، بازدید میکنند. در این لینک با ترغیب فرد به کمک به کار خیر، یا خرید یک کالای کمیاب یا غیر قانونی، حواس فرد را پرت کرده و صفحه درگاهی مشابه با بانک ها نمایش میدهند. فرد نیز بدون اطلاع از اینکه در صفحهی جعلی اطلاعات کارت خود را وارد نموده است، فکر میکند که صرفا با یک خطای معمولی روبرو شده است. چند ساعت یا چند روز بعد مبلغ هنگفتی از حساب فرد توسط کلاهبردار برداشت میشود.
چگونه درگاه های اینترنتی جعلی را بشناسیم؟
برای شناختن درگاه های جعلی حتما باید به آدرس آن دقت کنید. اول اینکه آدرس حتما میبایست با https شروع شده باشد، ثانیا میبایست آدرس درگاه ها به آدرس شاپرک دات آی آر ختم شود. مانند sep.shaparak.ir که متعلق به بانک سامان است. در زیر دو نمونه درگاه واقعی و جعلی را مشاهده میکنید:


هنگام مشاهده هر یک از این موارد هشیار باشید!
کلاهبرداران اینترنتی از علاقه طعمه های خود به مواردی خاص استفاده میکنند تا حواس ایشان را از آدرس سایت اینترنتی که در حال زدن اطلاعات کارت در آن هستند پرت کنند. هنگام دیدن موارد این چنین، حتما آدرس سایت را مطابق قواعد بالا کنترل کنید:
- سایت های خیریه و کمک به نیازمندان (نیت خیر شما نباید جلوی هشیاری شما را بگیرد)
- سایت های همسر یابی یا ازدواج موقت (مخصوص فریب آقایان)
- سایت های طالع بینی و فال (مخصوص فریب خانم ها)
- سایت های شرط بندی
- سایت های مربوط به فروش کالای غیر مجاز (ماهواره، اسلحه، نرم افزار یا فیلم غیر قانونی، وی پی ان و …)