فیشینگ (جعل آدرس سایت یا ایمیل)

در این روش کلاهبرداران آدرس و ظاهر سایت های معروف مانند سایت بانک ها را جعل میکنند تا اطلاعات کارت بانکی شما را به دست بیاورند. سپس با این اطلاعات اقدام به دزدی میکنند. ممکن است این افراد ایمیل یک سازمان یا بانک یا موسسه را نیز جعل کنند و به شما نامه ارسال کنند و درخواست اطلاعات خصوصی یا بانکی را برای پیگیری یک مساله بنمایند.
(اطلاعات بیشتر…)

کلاهبرداری پیامکی

ممکن است منتظر پرداخت وجه به فردی باشد که در طول روز ممکن است زیاد پیش بیاید. ناگهان پیامکی از یک شماره ناشناس دریافت میکنید که میگوید «به این شماره کارت بزن» شما که تصور میکنید این پیامک از طرف فروشنده اصلی ارسال شده، به کارت اشاره شده پول را میزنید. این افراد به صورت اتفاقی برای تعدادی زیادی این پیامک را ارسال میکنند و یک یا چند نفر ممکن است فریب بخورد و پول را به حساب ایشان بزند.
(اطلاعات بیشتر…)

کلاهبرداری با دستگاه اسکیمر (کپی از کارت بانکی)

تصور نکنید که فقط وقتی کارت فیزیکی دست شماست، دیگر کسی نمیتواند از حساب شما برداشت کند. «اسکیمر» نام دستگاهی ست که اجازه میدهد کلاهبردار یک کارت بانکی را کپی کند. کلاهبردار با دیدن یا دزدیدن رمز شما، و کارتی که کپی کرده است میتواند اقدام به برداشت غیر مجاز از حساب شما بنماید.
(اطلاعات بیشتر…)

کلاهبرداری با رسید جعلی بانکی

اگر منتظر دریافت وجه از طرف فردی هستید که جنسی را تحویل او بدهید، حتما از طرف خودتان رسیدن پول را چک کنید. نرم افزارهایی وجود دارند که رسید انتقال وجه بانکی را شبیه سازی میکنند و رسید جعلی تولید میکنند. کلاهبردار ممکن چنین رسیدی به شما نشان بدهد و شما با اعتماد به اینکه وجه پرداخت شده، جنس را تحویل بدهید. (اطلاعات بیشتر…)

شراکت ناخواسته با کلاهبردار

  • به صورت ناگهانی مبلغی پول به حساب شما واریز میشود.
  • مدتی بعد کلاهبردار با شما تماس میگیرد. او ادعا میکند که وجه را اشتباها برای شما واریز کرده است و از شما درخواست میکند که وجه را برایش برگردانید.
  • شما وجه را به کارت ذکر شده توسط او واریز میکنید، اما در واقع مبدا وجه سوژه کلاهبردار بوده است نه خود او… (مشاهده ویدیو و ادامه مطلب…)

شما در یک مسابقه برنده شده اید!

گول این حرف ها را نخورید که میگویند شما در یک مسابقه برنده شده اید و با پرداخت وجه کمی میتوانید یک مبلغ بزرگ دریافت کنید. بعضی کلاهبرداران در این روش میگویند برای اینکه جایزه تان را بدهیم به دستگاه خودپرداز مراجعه کنید، شما هیچ گاه برای دریافت پول نیاز به دستگاه خودپرداز ندارید!

نامه های زنجیر وار

ممکن است نامه ای دریافت کنید که بگوید اگر این نامه را به چند نفر دیگر بفرستید یا اگر مبلغ کمی (مثلا پنج هزارتومان) به ادرس این افراد (که ممکن است بعضی از آنها را بشناسید) ارسال کنید، به مرور زمان مبلغ هنگفتی به دست شما میرسد.

کلاهبرداری در پوشش کار خیر

در این روش از نیت خیر شما برای کمک به دیگران سوء استفاده میشود اما به جای اینکه پول پرداختی شما صرف کمک به نیازمندان شود، به کلاهبردار میرسد.

کلاهبرداری در سایت های همسر یابی

ممکن است پروفایل جعلی در این شبکه ها (مخصوصا با عکس خانم) ساخته شود و اقدام به ارتباط با شما کنند و بگویند که به شما علاقه مند هستند و به طریقی شما را راضی کنند که مبلغی پول به ایشان برسانید.

بررسی امنیتی رایگان از کامپیوتر شما

بعضی سایت ها و تبلیغات بررسی امنیتی رایگان کامپیوتر شما را پیشنهاد میدهند، فریب این موارد را نخورید از آنجا که معمولا نرم افزار ارایه شده بد افزار بوده و اقدام به خرابکاری یا سرقت اطلاعات از کامپیوتر شما میکند.

کلاهبرداری در کالاهای بهداشت و سلامت

حرف روی بسته های کالاهای بهداشت و سلامت را به راحتی باور نکنید، بعضی محصولات غیر استاندارد ممکن است ادعا کنند که معجزه میکنند یا طبیعی هستند در حالی که ممکن است حتی عوارض بدی داشته باشند و هیچ کاری انجام ندهند.

کلاهبرداری در پیدا کردن شغل

ممکن است مدتی بوده است که به دنبال شغل بوده اید، بعضی سایت های جعلی به بهانه اینکه برای یک کار در یک شرکت مهم پذیرش می‌شوید، اطلاعات کارت بانکی شما را درخواست کنند و اقدام به سرقت پول شما کنند.

کلاهبرداری در پوشش اداره مالیات

ممکن است یک نفر خود را عضو اداره مالیات معرفی کند و شما را متهم به فرار مالیاتی کرده و در موضع ترس قرار دهد. این افراد اطلاعات شخصی شما را معمولا میپرسند و از این اطلاعات برای دزدی اموال یا کلاهبرداری های دیگر استفاده میکنند.

کلاهبرداری در پوشش قضایی

این افراد خود را نماینده رسمی دادگاه یا دادسرا معرفی میکنند و ادعا میکنند که شما طی یک پرونده محکوم شده اید و باید بازداشت شوید. بعد از اینکه شما در موضع ترس قرار گرفتید ممکن است برای حل مشکل درخواست وجه کنند.

کلاهبرداری شبکه های هرمی

این نوع پیشنهاد های سرمایه گذاری عموما باعث به دست آوردن پول توسط فرد فریب زننده میشود و ممکن است شما را وادار کنند که شما هم دیگران را فریب بدهید تا پول بزرگی به دست بیاورید. اما این شبکه اصلا با فروش اجناس کاری ندارند و کسانی که پایین هرم هستند فریب خورده و ضرر بزرگی کرده اند. نمونه ویدیو ترغیب به شبکه هرمی.

کلاهبرداری با سود پرداختی زیاد

در این روش کلاهبردار به بهانه سرمایه گذاری، مبالغی را از افراد مختلف جمع میکند، در طی ماه های آتی از اصل پول دریافت شده سودی زیاد تر از عرف به ایشان واریز مینماید تا اعتماد ایشان را جلب کند. بعد از اینکه تعداد افراد سرمایه گذار زیاد شد، این فرد ناپدید میشود و مالباختگان به پول خود نمیرسند.